4/11/2015

Sentiero Collection AW 15/16 - Behind scenes..Aivan hurjaa tahtia on painettu menemään koko alkuvuosi ja nyt alkaa näkyä jo tuloksia! Olen tässä valmistanut ensimmäistä vaatemallistoa johon kuuluu myös muutamia asusteita. Kirjoittelin tästä aiheesta tänne blogin puolelle lokakuussa projektin alkupuolella - tästä pääset lukemaan alun fiiliksistä!
Nyt ollaan hommissa niin pitkällä, että ihan muutama vaatekappale sekä asusteet odottavat valmistusta. Asusteiden valmistuksen ohella hoidan meidän W15 Muotinäytöksen projektipäällikön tehtäviä, johon kuuluu budjetointia, aikataulutusta ja muuta pientä kivaa.

Yläkuvissa on vähän tunnelmia mallistoon tulevan neuleen valmistuksesta. Neulekuvio on omaa designia ja valmistus toteutettiin HAMK:in neulestudiolla opettajan avustuksella. En olisi sitten millään saanut yhtäkään lankaa paikalleen ilman opettajan apua. Se, että lopputulos näyttää upealta on täysin opettajan ansioita. Ikuisesti kiitollisena avusta ja henkisestä tuesta.
Kuvista saa vähän vihiä siitä miten neule esiintyy mallistossa, kannattaa tulla Nosturiin katsomaan lopputulos.
Mallistoni kankaat ja muut materiaalit ovat suurimmaksi osaksi Suomesta hankittuja, paitsi kankaita.comin kankaat Saksasta. Villakankaat ovat Toijalan tekstiilipalvelun tukusta sekä Eurokankaasta ja puolikas naudan nahka hankittu koulun kautta.
Laskeskelin varovaisesti tuossa pääsiäisenä, että paljonko tämä mallisto on imenyt lompakkoani. Valehtelematta, olin jotenkin kuvitellut kustannusten jääneen arviota pienemmiksi, mutta toisin oli. Kun lasketaan kaikki työvälineet ja materiaalit, unohtamatta matkakuluja sun muita pieniä menoja.. Päästään sinne lähemmäksi 1500 euroa. Eikä tähän hintaan ole laskettu työtunteja ja henkistä kärsimystä, joka ylittäisi tähtitieteellisetkin summat.

Mites ne omat fiilikset tästä projektista kun ollaan lähellä deadlinea? Fiilikset on korkealla, sillä nyt on ensimmäinen viikonloppu lähes tulkoon puoleen vuoteen kun ei tarvitse tehdä koulutehtäviä. Mallisto on hyvällä mallilla ja saan sen henkilökohtaiseen aikatauluuni nähden pari päivää aikaisemmin valmiiksi. Olen suhteellisen ylpeä aikataulutus taidoistani, koska otan aina aikatauluissani huomioon kaiken. Ihan kaiken ja tällä tarkoitan tosiaan jopa kansalliset katastrofit. Ei nyt sentään, mutta kyllä te tiedätte, jotka aikatauluja teette. Suuria vastoinkäymisiä ei ole tapahtunut
(onneksi) ja näyttää siltä, että voin kohta taas keskittyä nauttimaan elämästä.

Tiivistän ajatukseni tähän lauseeseen; " Work hard in silence and let success make the noise"

3 kommenttia:

Thanks for your lovely comment!

Suuri kiitos kommenteista, olethan asiallinen!