1/30/2012

Day 18

Päivä 18 – Mieleisin syntymäpäiväni / Favourite birthday

On todella vaikeaa valita se paras syntymäpäivä, koska kaikki tähän mennessä ovat olleet ihania. Muutama vuosi menikin juhlimatta, koska olin töissä. Lapsuuden synttärijuhlat olivat ehdottomasti parhaimpia. Vieraita oli tosiaan likemmäs 25 melkein joka vuosi ja valtavat kasat lahjoja. Ei, en ollut suosittu lapsena, vaikka T niin katkerana väittääkin. Juhlat järjestettiin aina mummolassa, niin suuren vieras määrän takia. Lapset plus vanhemmat.
Kesällä syntyneenä olen päässyt nauttimaan hienoista ilmoista ulkoleikeistä synttäreillä. Tapana oli, että lapset oli ulkona ja aikuiset kahvittelivat sisällä. Lasten tarjoilu oli järjestetty ulos, mutta kakku leikattiin sisällä.
En tiedä mitä tätä nykyä lasten synttäreillä leikitään vai leikitäänkö ollenkaan, mutta mun synttäreillä käytiin uimassa, hypittiin hyppynarulla, hippaa, piilosta ja kaikkia hauskoja kisoja. Tuntuu vaan, että nykypäivänä lapset lopettaa leluilla leikkimisen jo ala-asteen ekoilla luokilla. Kun taas me leikittiin vielä yläasteellakin, vaikkei sitä myönnetty. Itsehän leikin vieläkin, vain vähän eri muodossa kuin lapsena. Kummipoikien kanssa leikitään ja leikitään me T:n kanssa toisinaan kahdestaankin. Pelataan ja hassutellaan.


Eipä tule mieleen mitä olisi synttäreiltä puuttunut. Mahtava fiilis, paljon kavereita ja hyvä tarjoilu jonka äiti järjesti mamman kanssa loppuun asti itse. Äidin leipomat täytekakut oli parhaita, samoin keksit ja pullat. 
Ilmapalloja, serpentiiniä ja pienet lahjapussit kavereille kotiin lähtiessä. Äiti oli tosiaan kaiken miettinyt loppuun asti. Juhlilla oli tapana alkaa puolenpäivän aikoihin ja päättyivät vasta illan hämärtäessä. Suurinosa pikkuvieraista oli äidin työkavereiden lapsia ja päiväkerho kavereita. Isot synttärit jatkuivat lähes koko ala-asteen, mutta ylä-asteella en tainnut pitää enää moniakaan synttäreita. Johtuen ehkä siitä, että olin aina silloin töissä tai leireillä.

 Photos : weheartit.com

Juhlat väheni iän myötä, en viettänyt 18v synttäreitäkään sen kummemmin kuin parhaan ystävän ja T:n kanssa. Moni varmasti kauhistelee, että kyllä nyt edes kakskymppiset on pakko juhlia. Noup, en minä. Mä en tykkää mistään kamalista ryyppäjäisistä. Nautin enemmänkin hyvästä ruoasta, ohjelmasta ja seurasta. 20veet olin kotosalla äidin kanssa, T tuli kahville ja toi valtavan kukka-asetelman. Viime kesänä synttäreiden aikaan olikin niin viileä ja sateinen ilma, ettei mitään suuria juhlittu. Lähdettiin T:n kanssa Helsinkiin Linnanmäelle ja Sealifeen. Ihan mahtava tapa juhlia synttäreitä, rauhassa ja syödä herkkuja. Kotiin paluu matkalla poikettiin Jumbossa shoppailemassa ja syömässä Chicosissa.
Kesällä vietetään mun 22-vuotis synttäreitä ja jos nyt sitten olis aihetta juhlaan, cause im getting old.

4 kommenttia:

Thanks for your lovely comment!

Suuri kiitos kommenteista, olethan asiallinen!