1/27/2012

Day 17

Day 17 - Mieluisin muisto

Vaikea valita se yksi mieluisin muisto, koska mulla on niin monta mieluisaa ja upeaa muistoa! Parhaimpiin kuuluvat varmasti lapsuuden synttärit, ulkomaan matkat perheen kanssa, T:n kanssa vietetty aika, keskustelut ja kaikki äidin kanssa vietetty aika. Myös Unkarin vaihto oli upea kokemus, vaikka olinkin siellä vain reilun kuukauden. Alkuunhan sitä ei osannut arvostaa, koska elintaso oli siellä paljon alhaisempi ja itsekin oli joustettava. Mulla oli siellä paras kämppis, jaettiin ihan kamalan pieni makuuhuone, mutta meillä oli hauskaa. Käytiin paljon ostoksilla ja kylpylässä. Koulupäivät oli lyhyitä siellä, kun opettajat kuvittelivat ettei jakseta istua 8- 16.
Kuva saldo siltä reissulta oli valtaisa, mutta kiitos sinä vanha ja huono ex-tietokone, joka hajosit ja kuvia ei ollut pelastettavissa. Muutaman kuvan sain pelastettua vanhalta tikulta ja silloin irc-galleriasta. Oli kamalaa lähteä vaihtoon kun viikkoa ennen oma kamera sanoi sopimuksen irti eikä sitä ehditty ajoissa korjaamaan. Kiitän suuresti ystävääni joka lainasi kameraansa siksi ajaksi ja hoiti mun asioita poissa ollessani, haki mm. kameran huollosta! Suurta tuskaa tuotti lähteminen, koska silloin pappa veteli viimeisiään ja pelkäsin etten nää sitä enää kun palaan. Onneksi onni oli silloin puolellani ja nähtiin vielä monesti kun palasin. Pahaa mieltä tuotti jättää T Suomeen, vaikka uskon että sillä oli hauskaa ilman mua. Vaikka herra toisin väittääkin. Kuitenkin, aamulla suuntasin bussilla Lahteen. Ensin vuodatettiin äidin kanssa kyyneleitä ja sitten Lahdessa T:n kanssa.
Lahdesta nousin Helsinki - Vantaan bussiin kamalan itkuisena ja väsyneenä. Onneksi bussi jätti suoraan terminaalin eteen, ei tarvinnut zombina haahuilla. Raahasin laukut lähelle infoa, jossa oli tarkoitus tavata muut matkalle lähtijät. Kulutin muutaman tunnin kahvitellen ja lehtiä lukien, olin tullut ehkä hieman liian aikaisin.
Illalla 17 jälkeen noustiin koneeseen, aika hiljaisella porukalla. Lento kesti reilu 2h ja nopeasti oltiinkin maassa jossa hädintuskin kukaan osasi englantia. Ihme ja kumma, päästiin yöjunaan jolla kesti varmaan 3-4 h päästä Szegediin. Vastassa oli karmiva pieni mies ja noidan näköinen nainen joiden kyytiin piti sitten hypätä. Pikku mies ajoi pimeässä jonkun pitkän bunkkerin eteen ja siinä noustiin kyydistä. Arvatkaa vain kuinka itkin kun tajusin, että se ns. bunkkeri olikin asuntola jossa meidän piti asua? Roskia pitkin käytävää, likaista ja kamala meteli. Itkeskelin koko yön sängyssä ja pelkäsin rottia ja torakoita. Siihen likaisuuteen tavallaan "tottui" ajan myötä ja mä hukuttauduin halpoihin vaatteisiin, kenkiin ja muihin ylellisyyksiin joihin Suomessa ei ollut varaa tehdä joka päivä. Käytiin mm. kylpylässä, oopperassa, museoissa, luistelemassa, eläintarhassa ja paaaljon shoppailemassa.

Oopperaan lähdössä.
 Mä en kestä noita vaatteita! Ihan hirveitä. Onneksi en käytä enää tuollaisia hameita tai saati takkia.

Anna Spa

Ronaldin kanssa ilta istuttiin

Minä & P luistelemassa


Loput eläin kuvat ovat läheisestä eläintarhasta. Odotin kovasti kirahvin näkemistä, mutta se sitten oli jossain sisätiloissa. Upea reissu, en voi muuta sanoa. En vaihtais tätä muistoa mihinkään, vaikka alkuun koko reissu tuntuikin ihan kamalalta. Aika kultaa muistot, niinhän sitä sanotaan ja näin tässäkin tapauksessa. Kovasti juhlittiin ja nautittiin. Kannatti olla rohkea ja lähteä! Koska en ikinä olis vuodeksi kyennyt lähtemään, niin tällainen kuukauden pätkä vaihto oli mitä mainioin. Suosittelen lämpimästi, jos halajaa maailmalle. Kouluhan tuon matkan tosiaan kustansi, ainoastaan syömiset ja muut ostokset maksoin itse. Uskokaa tai älkää, se määrä minkä otin mukaan rahaa ja se että paljonko siellä käytin niin jäi vielä reilusti yli! Antakaa anteeksi kuvan laadut ja hirveät tyylirikokset, vuosi taisi olla 08 ja silloin haettiin vielä sitä omaa juttua.

2 kommenttia:

  1. varmaa oli aika pelottavaa lähtee sinne jos se asuinpaikkakin oli noin hirvee :o

    VastaaPoista
  2. Oli joo, mutta hengissä selvittiin ja hieno kokemus:)

    VastaaPoista

Thanks for your lovely comment!

Suuri kiitos kommenteista, olethan asiallinen!